Sunday Oliseh evenaart Bert van Marwijk bij Fortuna

© Niels van Renen
Fortuna Sittard is goed bezig onder Sunday Oliseh. De club haalt het hoogste puntengemiddelde sinds 1980 onder een trainer die de ploeg minimaal twintig duels onder zijn hoede heeft.
Voor het eerst sinds het seizoen 1998/99 wonnen de Sitardenaren vijf thuisduels op rij, waarmee Oliseh de prestatie van Bert van Marwijk evenaart.
Eredivisie
Kanttekening is wel dat Van Marwijk die reeks in de Eredivisie neerzette. In dat seizoen was Fortuna overigens ook twee keer te sterk voor Ajax, waar Oliseh destijds beide duels meespeelde.

Doelpunten
De overwinning op FC Dordrecht (5-1) brengt Fortuna Sittard aan kop van de Jupiler League. Op 7 februari 2014 werd voor het laatste een marge van minimaal vier bereikt in een officieel duel, toen Telstar met 5-0 werd verslagen.

Puntengemiddelde
Na twintig wedstrijden in dienst bij Fortuna Sittard heeft Oliseh het hoogste puntengemiddelde (1,65 per duel) én winstpercentage (45 procent) van alle trainers, die de club sinds 1980 minimaal voor een soortgelijke periode onder hun hoede hadden volgens Opta Sports.