'Tom Dumoulin zal roze trui verdedigen in Giro d’Italia 2018'

© ANP
Tom Dumoulin zal in 2018 opnieuw de Giro d’Italia rijden.
De Telegraaf meldt dat Team Sunweb heeft laten weten dat Dumoulin mee zal doen aan de Italiaanse ronde.
Eerder meldde de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport ook al dat Dumoulin opnieuw de Giro zou gaan rijden. Ook tourwinnaar Chris Froome zal aan de start staan van de Giro d’Italia.

Onlogisch

Telegraaf-verslaggever Raymond Kerckhoffs reageert op L1-radio: "Ik vind de keuze van Dumoulin totaal onlogisch. Hij heeft bewezen met de winst in de Giro klaar te zijn voor de Tour de France waar het niveau nog vele malen hoger is. Maar we moeten concluderen dat Dumoulin wel vaker onlogische keuzes maakt. Hij blijft natuurlijk een Maastrichtenaar en een bijzonder persoon."

Tour du France

Eerder sprak Joop Zoetemelk nog de hoop uit dat Dumoulin de Tour de France zou gaan rijden. Tijdens het overhandigen van de Gerrit Schulte Trofee als beste wielrenner van het jaar, zei hij tegen de Maastrichtenaar: "De Tour is nog van een andere orde dan de Giro. Je hebt bewezen dat je er nu klaar voor bent." Volgens de Telegraaf bestaat er een reële kans dat Dumoulin dit jaar ook voor de Tour du France kiest.
De Giro d’Italia start volgend jaar op 4 mei in Israël en de aankomst is op 27 mei in Rome.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!