'Wielerploeg LottoNL-Jumbo gaat gewoon verder'

Wielerploeg Lotto-Jumbo. © ANP
De wielerploeg LottoNL-Jumbo gaat na eind volgend jaar gewoon verder. "Wij zijn de grootste ploeg van Nederland en dat blijven we nog jaren."
Dat zei directeur van LottoNL-Jumbo, Richard Plugge in de wielertalkshow Tour de L1mbourg op L1TV.

Contracten

Eind volgend jaar lopen de contracten af van Lotto/Jumbo. Grote vraag is dan of de wielerploeg verder kan blijven bestaan. Maar daar gaat directeur Plugge wel vanuit. "Daar zijn we druk mee bezig en het ziet er heel goed uit. Dus ja, wij gaan door", aldus Plugge. Het is aan hem om het wielrennen te verkopen aan het publiek maar ook vooral aan sponsoren.
Plugge moet met de ploeg LottoNL-Jumbo ongeveer een team van 80 mensen leiden en aan het werk houden. En dat is iets wat hij goed doet, zo vindt ook wielertrainer Louis Delahaije. Plugge was met NOS-wielercommentator Gio Lippens te gast in het TV-programma Tour de L1mbourg.

Van Emden

Verder heeft ook wielrenner Jos van Emden, die woont in Veldwezelt, vlabij Maastricht een kans op het Geel in Dusseldorf, zo zei Plugge nog. Van Emden was dolblij toen hij nog de laatste rit in de Giro won. De wielrenner hoopt zelf ook om de éérste rit in de Tour de France te winnen. En dat zaterdag dus, als de Ronde van Frankrijk start in Dusseldorf. Voor de ploeg was het overigens al een heel jaar duidelijk': "van Emden heeft een kans op Geel in Duitsland", zei directeur van het team nog.

Valkenburg

Zaterdag zit Tour de L1mbourg in het centrum van Valkenburg bij de Grendelpoort met oud-Tourwinnaar Jan Janssen en 'De Leeuw van Vlaanderen'; Johan Museeuw als tafelgasten. Dan start de uitzending om 18:50 uur. Oud-wielrenner Gert Jacobs is vaste tafelheer van presentator Sander Kleikers.

Tour de L1mbourg

Hoe doen de renners uit eigen provincie het tijdens de Ronde van Frankrijk?
Iedere dag tijdens de tour vanaf 17:50 uur het sfeervol wielerprogramma Tour de L1mbourg vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. De uitzending is vrij toegankelijk voor publiek. Herhalingen zijn er om
Meer informatie over Tour de L1mbourg op L1.nl/Tourdelimbourg