Van Marwijk benaderd voor terugkeer bij Saudi-Arabië

Bert van Marwijk. © L1
Bert van Marwijk is woensdag benaderd om terug te keren als bondscoach van Saudi-Arabië.
De coach uit Meerssen ziet daar vanaf, zegt hij tegen Voetbal International. "Twee maanden geleden kwamen we er niet uit omdat er niet kon worden voldaan aan een aantal eisen wat betreft de samenstelling van staf. Ik ben vanavond benaderd en heb dezelfde eisen neergelegd. Daar wil de bond opnieuw niet aan voldoen", aldus Van Marwijk.

Plaatsing voor WK

De trainer loodste Saudi-Arabië naar het WK van komende zomer in Rusland. Het contract van de oud-bondscoach van Nederland werd echter niet verlengd. De Saudische bond koos in september voor Edgardo Bauza, maar hij werd woensdag alweer ontslagen.

Ontslagen

Onder Bauza won Saudi-Arabië van Letland, maar verloor het de oefenwedstrijden tegen Portugal (3-0) en Bulgarije (1-0). Voor Bauza (59) is het de derde keer in een jaar tijd dat hij moet vertrekken als bondscoach. Hij werd in april ontslagen als bondscoach van Argentinië en was daarna kortstondig bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten.
Van Marwijk, tegen VI: "Ik wil alleen beginnen aan deze opdracht als ik denk dat we succes kunnen boeken op het WK. Op deze manier heeft het geen zin."