Roda-fans gedragen zich goed: 'Relatief rustig seizoen'

Roda-fans op de tribune. © Jack Kochanowski
De supporters van Roda JC hebben zich de afgelopen voetbaljaargang voorbeeldig gedragen. De veiligheidsmaatregelen zijn zelfs verder afgeschaald.
Dat meldt de Kerkraadse club via de clubkanalen.

Voetbalvierhoek

Roda JC, de politie, justitie en de gemeente Kerkrade kijken als voetbalvierhoek terug op een 'relatief rustig seizoen' op het gebied van veiligheid en openbare orde. Ondanks de resultaten en de onrust over de degradatie hebben de supporters van de Koempelclub zich goed gedragen, zo schrijft de club.

Politie

Volgens Roda worden agenten steeds vaker ingezet als supportersbegeleiders in plaats van 'spotter'. Verder zijn er ook minder beperkingen opgelegd aan voetbalfans, waardoor er veel minder risicowedstrijden en buscombi's waren.

Compliment

Het Supporterscollectief Nederland noemt de gemeente Kerkrade als één van de vooruitstrevende gemeenten waar supporters steeds vaker zonder beperkingen kunnen afreizen. Roda maakt de supporters dan ook een groot compliment. 'We zijn trots op onze supporters', schrijven ze op de clubsite.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!