Verstappen met snellere motor naar China

© Scuderia Toro Rosso
Max Verstappen en zijn Renault collega's beschikken in China over een hogere topsnelheid.
Dat wordt althans beloofd door Remi Taffin, directeur van Renault Sport F1.

Strijd aan met Williams
Volgens Taffin kunnen de coureurs van Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso in China de strijd aan gaan met de matadoren van het Williams-team, die over de sterke Mercedes-motoren beschikken.

Kritiek
Na de eerste Grand Prix in Australië was er veel kritiek op de motoren van Renault. De topsnelheid was te laag en de krachtbron bleek niet betrouwbaar. Verstappen viel uit met een kapotte bougie.

Zevende
Twee weken later in Maleisië hielden de motoren het wel vol. Verstappen eindigde als zevende voor teamgenoot Carlos Sainz en beide Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat. Toch kwamen de Renault-rijders nog steeds een hoop snelheid tekort ten opzichte van de top-6.

'Méér punten pakken'
Taffin: "Scuderia Toro Rosso heeft laten zien over een goede auto te beschikken, terwijl Red Bull Racing hun problemen die ze in Maleisië hadden te boven moeten zijn. Met de verbeteringen op het vlak van rijdbaarheid en vermogen hopen we met Williams te kunnen vechten en meer punten te kunnen pakken in China."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!