Enthousiasme over transfersurprise: 'Romeo is topfit'

© ANP
VVV-trainer Maurice Steijn is erg enthousiast over de komst van Romeo Castelen (34), die in Venlo voor meer doelpunten moet zorgen.
Steijn ziet de nieuwe vleugelspeler als een belangrijke pion. "Romeo is topfit en heeft in het buitenland goede jaren achter de rug", zegt de trainer tegenover Voetbal International.Scorend vermogen

De komst van de voormalig Feyenoorder moet de doelpuntenproductie in Venlo opkrikken. "Wij zochten voorin naar meer rendement, zeker ook vanaf de flanken. Scorend vermogen, een beslissende pass. Iedereen vindt het geweldig dat we al 22 punten hebben gepakt, maar als je kritisch kijkt hadden we er eigenlijk nog wel wat meer moeten hebben", zegt Steijn.


Blessureleed

In de voetbalwereld werd er verrast gereageerd op de overgang van Castelen naar VVV-Venlo, onder meer vanwege zijn leeftijd en blessureverleden. "In zijn tijd bij Hamburger SV heeft hij veel fysiek ongemak gekend, maar de laatste zes jaar is hij blessurevrij", weerlegt VVV's manager voetbalzaken Stan Valckx. "Met een weekje of twee moet hij er kunnen staan voor ons."


Familieman

Dat Castelen na avonturen in Australië, China en Zuid-Korea weer voor Nederland kiest, heeft ook met zijn familie te maken. Zo speelt zijn zoontje in de jeugd van Sparta Rotterdam. "Ik zeg je eerlijk, het leven hier zou ik zo inruilen voor Sydney", zei hij eerder tegen
. "We voelden ons ook veilig daar. Onze deur stond altijd open. Een heerlijk leven."


Gouden jaren

De geboren Surinamer, die tien interlands speelde voor Oranje, kende zijn beste periode in Rotterdam. In drie seizoenen bij Feyenoord groeide hij uit tot een gevreesde buitenspeler, die uiteindelijk een mooie miljoenentransfer naar het Duitse Hamburger SV verdiende. Hij begon zijn loopbaan bij ADO Den Haag.