Lions niet toegelaten tot Champions League

Lions mag niet deelnemen aan de Champions League.
De Sittardse ploeg had zich voor de tweede keer in de clubhistorie ingeschreven voor deelname aan de Champions League, maar de Europese Handbal Federatie (EHF) passeert de Limburgse aanmelding.

Opheldering

Lions weet niet waarom de EHF deze beslissing heeft genomen, zo laat de club bij monde van PR-man Evert Hoiting weten. Lions heeft, samen met het Nederlands Handbal verbond (NHV), contact gezocht met het EHF om opheldering te krijgen. Dat lukte zaterdag niet.

Rangorde

Nederland staat momenteel op een 23e plek van de rangordelijst. Volgens richtlijnen van de EHF hebben de eerste 27 landen een Champions League-plaats. Ook heeft Lions het inschrijfgeld van 25.000 euro tijdig overgemaakt en aan alle andere formaliteiten voldaan.

Eerste keer

In het seizoen 2015-2016 speelde OCI-LIONS voor de eerste keer namens Nederland het Champions League- kwalificatietoernooi in het Bosnische Banja Luka. Afgelopen seizoen had Nederland geen recht op deelname aan de Champions League. OCI-LIONS speelde als kampioen van Nederland wel in de EHF-Cup.

Goede resultaten

Voor de komende periode had Nederland, door goede resultaten en de stijging van de 32e naar de 23e plaats, weer recht op deelname aan de Champions League. Althans dat dacht men, maar het EHF heeft (voorlopig?) anders beslist.