Jong Oranje heeft geen kind aan Bulgaren op EK handbal

© iStock
Het Nederlands handbalteam voor spelers onder 20 jaar, dat behoorlijk Limburgs getint is, heeft ook de tweede wedstrijd op het EK voor b-landen gewonnen.
Tegenstander Bulgarije was geen partij voor de Jong Oranje-mannen: 38-20.

Kosovo

Jong Oranje, dat op het toernooi strijdt voor promotie naar de A-groep, had vrijdag al Kosovo met duidelijke cijfers (34-21) verslagen. Ivar Stavast was toen al, op Herpertz/Bevo-speler Sybren Stijweg na, de meest trefzekere Nederlandse speler met 7 treffers.

Limburgers

Naast Stavast maken ook de Limburgers Bram Kleijkers, Bram Versteegden en Alec Smit deel uit van de nationale selectie die op dit moment in Montenegro actief is. Daarnaast zijn ook Lions-spelers Sverre Jansen en Jeroen Roefs onderdeel van het team.

Kaarten geschud

Tegen de Bulgaren waren de kaarten halverwege eigenlijk al geschud, want toen leidde Nederland al met 19-9. Mede door drie goals van Stavast stond er uiteindelijk opnieuw een duidelijke eindstand op het scorebord. De andere Limburgers kwamen niet meer tot scoren

Aan kop

Jong Oranje gaat nu samen met Oostenrijk en Tsjechië aan kop in de met zes teams bezette poule. Maandag staat er om 17:00 uur een rechtstreeks duel met de Oostenrijkse ploeg op het programma.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!