Roda pakt eindelijk punten na overwinning bij Sparta

© Jack Kochanowski
Roda JC heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Bij Sparta waren de drie punten voor de Kerkraadse club na een 1-2 zege.
Ndenge en Schahin scoorden voor rust. Mühren bracht de zege in 78e nog in gevaar maar met kunst-en vliegwerk bleef de Kerkraadse club in een spannende eindfase overeind.

Defensief

Trainer Robert Molenaar had zijn ploeg vooral in defensief opzicht gewijzigd. Van Peppen en Ananou waren niet helemaal fit, daardoor was er voor Henk Dijkhuizen en Jannes Vansteenkiste voor het eerst dit seizoen een basisplek. Roda JC gaf in de eerste 45 minuten slechts weinig weg. Doelman Jurjus moest twee keer redding brengen op pogingen van Sanusi en Mühren, maar op het moment van die laatste kans leidde Roda al met 2-0.

Primeur Ndenge

Ndenge scoorde na bijna een half uur zijn eerste competitiedoelpunt voor Roda toen hij een hoekschop van Auassar achter doelman Kortsmit kopte. Die werd zeven minuten later nog een keer geklopt. Nu was het Dani Schahin die in zijn eentje de Sparta-goalie inclusief een paar verdedigers op het verkeerde been zette.

Spannend slot

Tot de 70e minuut kwam Roda vrijwel niet in de problemen. Jurjus redde opnieuw met zijn voet op een kopbal van Mühren. Sparta kreeg nog mogelijkheden en diezelfde Mühren scoorde in de 78e minuut toch, 1-2. De Kerkraadse club stond onder druk. Maar als de verdedigers al geklopt werden was daar nog doelman Jurjus. In de vier minuten extra tijd voorkwam hij de gelijkmaker en is zijn ploeg na zes wedstrijden van de hatelijke '0' af.

Door de overwinning is Roda niet langer hekkesluiter van de Eredivisie. Die twijfelachtige eer is nu aan Willem II.