'Benieuwd naar motor van nieuwe bolide Verstappen'

© Redbull Racing Team
F1-analist Xavier Maassen heeft een goed gevoel over de nieuwe bolide van Max Verstappen. "Ik denk dat de auto goed is, maar de vraag is hoe de motor het gaat doen."
Red Bull Racing presenteert maandag het nieuwe racemonster van de Limburgse coureur.

Klaar voor de test
Volgens Maassen is het grootste verschil met andere jaren dat de auto nu redelijk vroeg wordt gepresenteerd. "Red Bull heeft altijd de neiging gehad om de auto's heel laat te presenteren. Zo lang mogelijk aan ieder technisch detail nog te werken voordat 'ie het circuit op kwam. Nu zijn ze bijna twee weken voor de eerste test klaar. Dat is wel echt anders."

PK

De analist is wel heel benieuwd naar het werk van de motorleveranciers: "Hoeveel PK meer heeft Max aan het begin van het seizoen? Want dat was het mankement om het tegen Mercedes en Ferrari op te nemen."
Audio: Nieuwe bolide Max Verstappen Xavier Maassen 19 feb 2018

Geduld

Het geduld van Maassen wordt niet al te lang op de proef gesteld. Volgende week mogen Verstappen en collega Daniel Ricciardo hun nieuwe auto's laten ronken op het Spaanse Circuit de Catalunya. De eerste race van het nieuwe seizoen staat op 25 maart op het programma, wanneer het Formule 1-circus in het Australische Melbourne neerstrijkt.