Tien Limburgers actief op EK poolbiljart in Veldhoven

© Istock
In Veldhoven is het Europese kampioenschap poolbiljart van start gegaan. Op de deelnemerslijsten prijken de namen van een tiental Limburgse mannen en vrouwen, onder wie Tamara Peeters-Rademakers.
De negentienvoudige Nederlandse kampioene behaalde een jaar geleden op het EK in Portugal twee bronzen medailles.

Sterk deelnemersveld
De poolbiljartster uit Geleen neemt in Veldhoven aan zes disciplines deel en hoopt het resultaat van vorig jaar te evenaren of te verbeteren. "Het is een heel sterk deelnemersveld. Ik weet dat ik kans maak om te winnen, maar ik kan er ook al in de eerste ronde uitliggen."

Geluk nodig
Volgens Peeters is het vooral zaak je eigen niveau te halen en af en toe te pieken. "En je hebt een beetje geluk nodig", aldus de poolbiljartster. Peeters vindt het leuk dat ze in Veldhoven voor veel thuispubliek kan spelen. "Je hebt geen last van lange reizen en dat vind ik wel een voordeel." Thuis in eigen bed slapen is er echter niet bij. "Je moet het hele toernooi in een hotel slapen", zegt ze. "Dat is verplicht."

De Geleense heeft de eerste twee rondes bij het straightpool inmiddels gewonnen en zit nu bij de laatste 32 spelers in deze discipline. Het EK duurt tot en met 31 juli.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!