Tien MVV'ers ten onder tegen Eagles

Asumah Abubakar (MVV) en Roland Baas (Go Ahead Eagles) in duel. © Frank Kerbusch
Tegen koploper Go Ahead Eagles heeft MVV in de eigen Geusselt geen punten kunnen pakken. De Maastrichtenaren waren er wel dicht bij, maar moesten in de tweede helft buigen: 1-2.
MVV kwam op een verdiende voorsprong na tien minuten. Een hoekschop kwam uiteindelijk bij Luc Mares terecht, die de bal in het doel tikte.

Rode kaart

De ploeg van trainer Elsen hield druk op het doel van de gasten. Toen dat een keer fout ging, had dat een fataal gevolg. Bij balverlies van Maxime Gunst wilde de linksback zijn fout herstellen maar deed dat op een niet al te slimme manier. Zijn tackle kwam te laat en werd door de arbiter met rood bestraft (17e min.) ?
© Frank Kerbusch

Gelijkmaker

De gelijkmaker kwam even later. Een half weggewerkte bal kwam voor de voeten van Van der Venne. Het schot uit de tweede lijn werd nog van richting veranderd en doelman Koopmans was geklopt, 1-1 in de 21e minuut.
De Eagles namen vervolgens het initiatief. Dat hield tot de 35e minuut aan. MVV kon daarna enigszins onder de druk uit komen. Dat leverde een aantal corners op, maar die leverden verder geen groot gevaar op, ruststand 1-1.

Strafschop

In de tweede helft leek MVV weer de leiding te kunnen nemen. Shermar Martina werd aangetikt binnen de zestien, voldoende voor scheidsrechter Bax om voor een strafschop te fluiten. Nieuweling Anthony van den Hurk zag zijn bal vanaf elf meter echter gestopt door oud-MVV doelman Hoby Verhulst.

Met de schrik vrij

Daarna restte MVV niet veel meer dan tegenhouden. In de 67e minuut kwam de thuisclub met de schrik vrij. Een bal van invaller Van Moorsel spatte op de lat uiteen. Even later was het toch raak voor de gasten: invaller Pauwels kwam voor zijn man bij de eerste paal en tikte de bal in het dak van het doel: 1-2.
Elsen wisselde aanvallend: Kostons kwam voor Van den Hurk, Golpek voor Mares. Lavalée kwam in de slotfase nog voor Abubakar, waardoor Schroijen weer twee linies vooruit kon voetballen. Dat veranderde niets meer aan het resultaat.

'Ut Bies'

Vermeldenswaard was de terugkeer van 'Ut Bies' in De Geusselt. Niet bij MVV, maar bij Go Ahead. Voor veel gevaar zorgde de bonkige aanvaller en voormalig publiekslieveling in Maastricht niet; hij werd in de 67e minuut gewisseld. Pouwels was zijn vervanger. Een paar minuten later maakte uitgerekend híj de winnende, ondanks het slotoffensief van MVV.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!