Fikse kater MVV in Rotterdam

Jordy Croux. © Jack Kochanowski
Vijf dagen na de euforische derbywinst op Roda, kwam MVV weer met een harde klap op aarde terecht.
De Maastrichtse ploeg hield vrijdagavond één helft aardig stand bij Sparta, maar donderde na rust als een kaartenhuis in elkaar: 4-1.

Met schrik vrij

MVV deed vanaf de aftrap nog aardig mee met subtopper Sparta en zag Bryan Smeets een riante kans op de openingstreffer missen. De thuisploeg kwam met de schrik vrij en verhoogde het tempo. Na een kort, maar hevig bombardement sloeg Mahmudov toe: 1-0. Maar het antwoord van de gasten kwam snel. Smeets maakte zijn misser goed en lepelde de bal naar Jordy Croux, die met een volley scoorde: 1-1.

Geblesseerd

In de rust moest doelman Jo Coppens geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Hobie Verhulst maakte zijn MVV-debuut. Ook Leroy Labylle kwam in het veld. Maar de ploeg was plots onherkenbaar. MVV begon hevig te wankelen en kreeg binnen een kwartier twee stevige tikken via Mahmudov en Gladon. Zes minuten voor tijd maakte Loen de nederlaag nog pijnlijker: 4-1.

Blessures

Na afloop bleek dat keeper Jo Coppens één of twee vingers uit de kom had. Stef Peeters liep een liesblessure op. Beiden zijn maandag waarschijnlijk niet inzetbaar tegen Jong Twente.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!