Verstappen in Monaco op zachtste band ooit

© ANP
Tijdens de Grand Prix van Monaco zal Max Verstappen voor het eerst gebruik kunnen maken van de allerzachtste band die leverancier Pirelli ooit heeft gemaakt voor de Formule 1: de zogeheten ‘hypersofts’.
Daarmee gaat het circuitrecord eraan, voorspelt de Italiaanse producent. De race in het prinsdom op 27 mei is de zesde van het kampioenschap.

Zeven soorten

De teams hebben een ruim aanbod in banden, variërend van hard tot zacht. Voor droge omstandigheden zijn er liefst zeven soorten beschikbaar, waarbij de 'hypersoft' - herkenbaar aan een roze opdruk - dit jaar nieuw is.

Tijdwinst

Deze band levert volgens racemanager Mario Isola van Pirelli op het stratencircuit van Monaco aanzienlijke tijdwinst op vergeleken met de 'ultrasofts', de op één na zachtste band. “Wel 0,7 tot 0,8 seconde per ronde. Ik verwacht zeker dat het circuitrecord eraan gaat.''
Het ronderecord in Monaco staat op naam van de Fin Kimi Räikkönen. Hij pakte vorig jaar in zijn Ferrari met een tijd van 1.21,178 poleposition.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!