Verstappen: 'Geef mij een auto waarmee ik kan winnen'

© Bron: ANP
Max Verstappen wordt moedeloos van de terugkerende problemen aan zijn auto.
"Ik ben altijd in goede posities uitgevallen dit jaar, dat doet wel extra pijn", zei de Limburgse coureur op Ziggo Sport.

Pech
Veel mensen noemden zijn laatste uitvalbeurt, in het Belgische Spa, een kwestie van pech. "Ik vind dat je het na de zesde keer geen pech meer kan noemen. Het zit fout in de voorbereiding. Vergeet niet dat ik tijdens kwalificaties ook een paar keer ben uitgevallen."

Sterker
Na zijn uitvalbeurten kreeg Verstappen vaak te horen 'dat hij er wel sterker uit zou komen'. "Maar ik word hier niet sterker van, hoor. Geef mij een auto waar ik mee kan winnen, daar word ik sterker van. Niet van dit soort tegenslagen."

Winnend pakket
De frustratie is groot. "Je tekent een deal bij Red Bull voor een winnend pakket, maar dat is nu absoluut niet aan de orde. Ik laat ook wel merken dat ik hier niet blij mee ben, het wordt alleen maar erger. En ik snap ook wel dat het niet aan Red Bull ligt, maar het valt wel binnen het pakket. Dat moet goed zijn, anders ga je geen races winnen."

Renault
Volgens Verstappen valt de Red Bull-engineers weinig te verwijten. "Nee, het probleem zit in 'Frankrijk'." Daarmee doelt de coureur op Renault, de partij die verantwoordelijk is voor zijn auto. Overigens was er ook tijd voor een knipoog. "Na zes keer uitvallen, raak je er wel aan gewend."