Landskampioen Bevo verliest van Belgisch kampioen

Targos Bevo Hc heeft donderdagavond nipt verloren van de regerend Belgisch kampioen Initia Hasselt. In Panningen werd het 26-27.
Bevo moest vanwege de Europese wedstrijden twee duels doordeweeks inhalen. Hetzelfde gold voor Initia Hasselt. Ook die ploeg speelde voorronde Champions League en daarna EHF-Cup. De Belgen ondergingen hetzelfde lot als Bevo. Ook zij werden uitgeschakeld.

Moeizaam begin

Bevo begon moeizaam en had veel moeite met Bram Dewit. De Belgisch international die jarenlang in de Franse competitie handbalde. Hasselt speelde in de eerste helft bijna elke aanval via hem. De Belgen leunde op zijn ervaring en schotkracht.
Het leverde de gasten een voorsprong van vier doelpunten op. Sonni de Jonge voorkwam erger door voor Bevo ook te blijven scoren. Bij rust was het verschil minimaal: 13-14.

Kracht tekort

In de tweede helft was het beeld gelijk. Hasselt vergrootte de voorsprong naar 15-19. Bevo kwam terug, maar miste de kracht om de gelijkmaker te maken. Die kwam dan ook de hele wedstrijd niet op het scorebord, waardoor de Noord-Limburgers de eerste thuisnederlaag van het seizoen leden.