Nominaties voor Max Verstappen en Rob Ehrens

Bondscoach Rob Ehrens uit Echt. © Bron: L1
Autocoureur Max Verstappen en bondscoach Rob Ehrens van de springruiters komen in aanmerking voor een van de eretitels bij de verkiezingen tijdens het Sportgala op 16 december.
De NOS en sportkoepel NOC*NSF maakten zondag alle nominaties bekend.
Ehrens maakt kans op de titel Coach van het Jaar. Verstappen is genomineerd voor Talent van het Jaar.

Ehrens

De ruitercoach uit Weert concurreert met Louis van Gaal (bondscoach Nederlands Elftal), Bart Bennema (coach atlete Dafne Schippers), Max Caldas (hockeyvrouwen) en de schaatscoaches Jac Orie en Gerard Kemkers. Ehrens behaalde dit jaar onder meer goud met zijn springteam bij de wereldruiterspelen in het Franse Caen.

Verstappen

Verstappen presteerde opvallend goed in de Formule 3. Volgend jaar debuteert de zoon van Jos Verstappen als jongste coureur ooit in de Formule 1. Hij bezet een stoeltje in het team van de Italiaanse renstal Toro Rosso.

Sportploeg

In de categorie Sportploeg van het Jaar zijn onder meer het Nederlands Elftal en de hockeydames genomineerd. Kronenberger Paul Verhaegh bereikte met het voetbalteam de halve finale van het WK in Brazilië. Hockeyster Maartje Paumen uit Geleen werd dit jaar in eigen land wereldkampioen. Ook twee schaatsploegen en de gouden springruiters maken kans.
Het Sportgala wordt dinsdag 16 december live uitgezonden bij de NOS.