Doelpunt Fortuna blijkt duur grapje voor fans

© iStock
Dat de fans van Fortuna Sittard een beroerd half jaar achter de rug hebben, mag geen nieuws heten. Maar nu blijkt dat de sportieve misère de trouwste aanhangers ook nog eens flink wat gekost heeft.
Voetbaltijdschrift VI zette de entreekaartprijzen van alle betaald voetbalclubs op een rij. Wat blijkt? Fans van Fortuna Sittard betalen omgerekend het meest per thuisdoelpunt.

Eén doelpunt
Aanhangers van de Sittardse club moeten diep in de buidel tasten om hun ploeg te zien scoren: de fans betalen liefst 100 euro per doelpunt. VI berekende de cijfers van het begin van het seizoen tot en met 9 december. Omdat de ploeg van trainer Peter van Vossen tot op dat moment in eigen huis pas één keer wist te scoren, valt het doelpunt zo duur uit.

Hoop
Toch gloort er hoop voor de fans van Fortuna. In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop scoorde de Sittardenaren liefst vier keer (4-5) tegen FC Oss. Dat schroeft de prijs per doelpunt flink naar beneden.

Goedkoper
Bij de andere Limburgse clubs zijn fans goedkoper uit. Fans van VVV-Venlo betaalden € 6,43 per goal, voor Roda-aanhangers was dat € 6,59.

Maastricht
In Maastricht moeten de fans € 17,33 overhebben voor een doelpunt. En dat is toch een stuk goedkoper dan bij de rivaal uit Sittard. Opmerkelijk, want MVV Maastricht staat op de ranglijst nog altijd onder Fortuna.