Miseré uit Heerlen al weg bij Sparvoc Lanaken

Trainer-coach Miel Miseré uit Heerlen en de Belgische volleybalclub Sparvoc Lanaken hebben in onderling overleg besloten om een eind te maken aan de samenwerking.
Verschil in inzicht wordt als voornaamste reden geduid. Wouter Bijnens, voorheen trainer van H2, is aangesteld als opvolger.

Menselijke aanpak werkte niet
Miseré, die afgelopen seizoenen de herenhoofdmacht van VC Voerendaal trainde en eerder jarenlang ook het tweede team van de Belgische recordkampioen Maaseik, ging begin dit seizoen aan de slag bij het ambitieuze Sparvoc. Vorig seizoen eindigde Sparvoc als vijfde in de eerste divisie met slechts twee punten achterstand op de nummer drie. De spelerskern bleef intact. Promotie werd de nieuwe doelstelling. Na enkele nederlagen sloeg de paniek toe. Miserés menselijke aanpak, die naar verluidt goed aansloeg bij de meeste spelers, werd door het bestuur niet als de juiste gezien.
Vorig seizoen leed ook al het trainerschap van Frank Webers, nu coach bij VC Sittardia, bij de jeugdopleiding van Sparvoc na enkele maanden schipbreuk.