Eaters weer onderuit in topduels

© Jan Hofstede
Het is Laco Limburg Eaters opnieuw niet gelukt om te stunten in de topduels. Het nog ongeslagen Tilburg Trappers en uitdager Friesland Flyers bleken dit weekend te sterk voor de formatie van Wil Zwarthoed.
In het prille seizoen is al gebleken dat de spanning vele malen groter is dan tijdens de voorgaande seizoenen.

Ongenaakbaar

Tilburg blijkt tot dusver ongenaakbaar; de ploeg won al zijn wedstrijden, scoorde 33 keer en kreeg er slechts negen tegen. Het overgrote deel van dat doelsaldo werd opgebouwd in de meest recente wedstrijd tegen Eaters. Akim Ramoul scoorde twee keer tegen namens de Geleners, Lars van Sloun en Jeffrey Mens mochten ook iets terugdoen.

Aan elkaar gewaagd

Buiten de ongeslagen Brabanders zijn alle ploegen aan elkaar gewaagd in de huidige bekercompetitie. Eaters en Flyers staan beide op vier punten, Herentals heeft er zes en koploper Tilburg loopt voorzichtig weg met tien punten uit vijf wedstrijden.
Zondagavond wist Eaters geen weg te vinden die ze voorbij de Flyers leidden. Pas bij een 0-4 achterstand wist de Canadese forward Mario Mjelleli iets terug te doen namens de Geleners. Desondanks heeft de voormalig landskampioen nog goede kaarten voor de volgende bekerronde.