MVV Maastricht bezwijkt na rust tegen koploper

Trainer Ron Elsen van MVV. © Wouter Roosenboom
MVV heeft een uiterst moeizame eerste seizoenshelft afgesloten met een forse nederlaag.
De Maastrichtenaren konden koploper NEC zondagmiddag een helft lang aardig bijbenen, maar na rust gaf het grote verschil in kwaliteit de doorslag: 4-1.

Droomstart

De ploeg van Ron Elsen beleefde een droomstart in Nijmegen, dat wel. Na amper vijf minuten kogelde Bryan Smeets met een weergaloos schot de bal in de kruising: 0-1. NEC kwam niet in zijn ritme en moest rekening houden met de counters van MVV, die niet zonder gevaar waren.
Maar gaandeweg de eerste helft werd de Nijmeegse druk zo groot dat het roodwitte fort begon te kraken. Na een klein half uur verzilverde Santos een prachtige aanval: 1-1. MVV bleef echter dreigend. Zo miste Davy Brouwers een riante kans om opnieuw op voorsprong te komen.

Tom Daemen

Na rust was het de koploper die direct toesloeg. Bij een aanval verloor de Maastrichtse defensie Genk-huurling Limbombe volledig uit het oog: 2-1. MVV kroop een paar keer door het oog van de naald, maar kon de zaak niet overeind houden. Een kwartier voor tijd tekende Santos voor zijn tweede treffer: 3-1. Via een penalty van Tom Daemen, voormalig MVV-captain, liep de score nog verder op: 4-1