Luhukay wint weer eens en verslaat oude ploeg 1. FC Köln

© Hertha BSC
Trainer Jos Luhukay heeft zaterdagavond met Hertha BSC van zijn oude club 1. FC Köln gewonnen. In Keulen werd het 2-1 voor de Berlijners.
De overwinning komt als geroepen voor de oefenmeester uit Venlo. De positie van Luhukay staat al enige tijd onder druk vanwege de slechte resultaten in de Bundesliga.
Voorsprong
In een aardige pot voetbal konden zaterdag geen van beide teams het initiatief nemen en domineren. Köln probeerde de bal zo lang mogelijk in de ploeg te houden, terwijl Hertha vooral loerde op de counter. Hertha kwam in de eerste helft na een half uur op voorsprong.

Na rust
Na rust had Köln het beste spel en de meeste kansen en na een kwartier komt de ploeg weer op gelijke hoogte. Ook na dat doelpunt bleef Köln aandringen. Toch pakte Hertha twee minuten voor tijd opnieuw de voorsprong. In de zes minuten blessuretijd die volgen kreeg Hertha zelfs nog een uitgelezen kans op de 1-3, maar keeper Horn van Köln maakte zijn beste redding van de wedstrijd, door met een schitterende duik de bal uit de linkerhoek te halen.

Luhukay staat met Hertha nu op de dertiende plek in de Bundesliga.