Heerlen trekt handen af van verhuizing RKVV Heksenberg

De gemeente Heerlen heeft haar handen van de verhuizing van RKVV Heksenberg afgetrokken.
Volgens verantwoordelijk wethouder Martin de Beer (VVD) omdat de voetbalvereniging de voorgestelde sportcomplexen niet geschikt acht.

Niet waar

Dat is niet waar, stelt clubvoorzitter Henk Butink. Het aangedragen sportcomplex Pronsebroek, eveneens het thuis van Groene Ster, wordt goed bevonden door de Heksenbergers.

Strijdplan

Voetbalclub RKVV Heksenberg in Heerlen gaat vol voor het voortbestaan van de club. Na slecht nieuws van de gemeente Heerlen, komt de club met een strijdplan. De amateurclub moet op zoek naar een nieuw onderkomen, nadat de gemeente Heerlen de erfpacht op sportpark Heksenberg niet heeft verlengd.

Geen tweede club

Het probleem is echter dat Groene Ster geen ruimte ziet voor een tweede voetbalclub op Pronsebroek. Dat heeft de club meermaals laten weten. "Het is geen optie. We hebben 850 leden en alleen al dit seizoen zijn er honderd nieuwe leden bijgekomen", zegt preses Jos Op ’t Eijnde. "We willen groeien, datzelfde geldt voor Heksenberg. En daarvoor is er simpelweg geen plek op Pronsebroek."
De gemeente stelt echter dat er wel degelijk genoeg capaciteit bestaat voor het huisvesten van twee verenigingen op het genoemde complex.

KNVB

Wethouder De Beer beroept zich op advies van de KNVB. Een adviseur van diezelfde bond stelt echter vast dat van een dergelijk advies amper sprake kan zijn. ‘Het zou op dit moment nagenoeg onmogelijk zijn om op zaterdag alle wedstrijden van de verenigingen te kunnen spelen’, schrijft hij. Daarnaast is er geen rekening gehouden met de groei van de verenigingen.