Zwemmer Joeri Verlinden verder bij NTC Eindhoven

Joeri Verlinden © L1
Zwemmer Joeri Verlinden traint vanaf woensdag verder bij het NTC in Eindhoven. Hij wordt opgenomen in de trainingsploeg van coach Kees Robbertsen.
De vlinderslagspecialist uit Melick brak vorige maand met zijn trainer Martin Truijens na terugkerende gezondheidsklachten en tegenvallende prestaties.

WK en Olympische Spelen

"Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is en dat ik woensdag weer kan trainen", zegt Joeri Verlinden. "Samen met Kees ga ik me voorbereiden op de Amsterdam Swim Cup in december en de Swim Cup in Eindhoven in april. Tijdens deze wedstrijden hoop ik me te kwalificeren voor het WK in Kazan."
Verlinden richt zijn vizier op de Olympische Spelen in Rio. "Net als in Londen wil ik daar op mijn specialisme weer topprestaties neerzetten. Dat wordt hard werken, maar ik ga ervoor."

Juiste traject

"Samen met de medische staf hebben we gekeken naar het juiste traject voor Joeri op weg naar het WK in Kazan en de Olympische Spelen in Rio", laat technisch directeur Joop Alberda weten. "We zijn tot de conclusie gekomen dat het NTC in Eindhoven de beste plek voor Joeri is qua trainingsmogelijkheden en medische begeleiding."