Anco Jansen start in basis Roda

Roda JC-aanvaller Anco Jansen. © Ermindo Armino (MGL)
Anco Jansen staat donderdagavond (20.45 uur) in het bekerduel tegen Sparta voor het eerst sinds begin februari in de basis van Roda JC.
De aanvaller is volledig hersteld van zijn ruim acht maanden geleden tegen NAC opgelopen knieblessure. Jansen is één van de zeven nieuwe spelers die aan Kerkraadse zijde aan de aftrap staan in vergelijking met afgelopen zondag toen Sparta in de competitie met 3-0 werd verslagen.

Boerenkoolelftal

"De prioriteit ligt bij de competitie", aldus trainer René Trost. "Ik wil een aantal jongens rust geven. Maar we starten niet met een boerenkoolelftal. Ook dit team is in staat van Sparta te winnen. Ik ben blij dat we over zo’n brede selectie beschikken dat ik dit kan doen." In de vorige bekerronde gooide Trost de boel ook om. Het leverde toen een verrassende 2-1 zege op tegen Heerenveen.
Martijn Monteyne (nog niet wedstrijdfit) en Nayib Lagouireh (last van zijn bovenbeen) zijn niet inzetbaar. Wiljan Pluim ontbrak woensdag op de training vanwege privéomstandigheden. Of hij donderdag bij de selectie zit, kon Trost niet zeggen. "Maar hij zal sowieso niet starten."

Loting

De loting van de achtste finales zal na afloop plaatsvinden in het Parkstad Limburgstadion. Als Roda wint, zal aanvoerder Guy Ramos de loting verrichten. Als pas na verlengingen of strafschoppen een beslissing valt in Kerkraads voordeel, zal (in verband met het tijdstip) Martijn Monteyne naar voren worden geschoven.