MVV verliest wederom zonder te scoren

© Hollandse Hoogte
MVV heeft vrijdagavond wederom verloren. Tegen middenmoter Telstar werd het 2-0 en kwam MVV voor de negende keer in twaalf wedstrijden niet tot scoren.
Ook in de buurt van de Hoogovens kon MVV de grauwsluier over een heel moeizaam seizoen niet voor even verdrijven. De Maastrichtenaren wisten geen vuist te maken bij middenmoter Telstar: 2-0.

Penalty

MVV bleef in de openingsfase nog redelijk overeind in het Tata Steel Stadion, zonder tot grote kansen te komen. Ook Telstar was ondanks een licht veldoverwicht niet echt gevaarlijk.

Penalty

Totdat de Maastrichtenaren door een ongelukkig moment in de achtervolging werden gedwongen. Dalian Maatsen kreeg de bal na een half uur spelen tegen de hand, arbiter Oostrom wees naar de stip, waarna Seuntjens geen fout maakte: 1-0. Ook in de vorige uitwedstrijd, tegen Emmen, luidde Maatsen de nederlaag in. Toen werd hij al vroeg in de eerste helft met rood van het veld gestuurd.

Geen doelpunten

Elsen besefte in de rust dat er wéér 45 minuten zonder een Maastrichts doelpunt voorbij waren gegleden en liet spits Sven Braken achter in de kleedkamer. Ronald Hikspoors kreeg zijn kans als aanvalsleider. MVV werd dominanter en rook aan de gelijkmaker. Doelman Zonneveld had een geweldige reflex nodig om een kopbal van Hikspoors tot corner te verwerken.

Counter

Maar terwijl MVV naar voren stormde, sloeg Telstar in de counter toe. Almubaraki liet doelman Coppens in de 72ste minuut kansloos met een afstandsschot: 2-0. Vorthoren dacht in blessuretijd de eretreffer te kunnen maken, maar zelfs dat was dit broze, tandeloze MVV niet gegund.