Floris Goesinnen uit Maastricht stopt met wielrennen

Wielrenner Floris Goesinnen uit Maastricht ruilt zijn fiets in voor de schoolbanken.
De 31-jarige Goesinnen reed de afgelopen jaren voor het Australische procontinentale team Drapac. Hij zet nu een punt achter z’n carrière en gaat weer studeren.

Bewegingswetenschappen

Goesinnen rondde in 2008 zijn opleiding bewegingswetenschappen af aan de Universiteit Maastricht.
"Ik ga me nu weer op mijn studie richten en hoop volgend jaar in Maastricht mijn master te halen als bewegingswetenschapper. Met die kennis en mijn ervaringen als renner hoop ik op een andere manier actief te kunnen zijn in de sport", legt Goesinnen uit. "Er speelt nu nog niks concreets, maar ik ben ervan overtuigd dat er iets interessants op mijn pad zal komen."

Kleinere rittenkoersen

Floris Goesinnen werd in 2006 prof bij Skil–Shimano. In 2011 stapte hij over naar het Australische Drapac. Hij boekte successen in enkele kleinere rittenkoersen. Zo won hij in 2008 een rit in de Ronde van de Ain. Zijn laatste wedstrijd was in oktober de Tour of Hainan in China.

Verandering

Het leven van Goesinnen, die in september vader werd, gaat nu in ieder geval flink veranderen. "Ik ga waarschijnlijk mijn meeste tijd doorbrengen in de universiteit, bij de kinderopvang en in mijn eigen huis. Dat is de keuze die ik gemaakt heb. Ik ben blij dat ik nu mijn master kan halen, nadat ik tijdens mijn wielercarrière al m'n bachelor heb gehaald."