Bolton wil MVV'er Kuipers eerst nog in actie zien

Nick Kuipers van MVV (rechts). © Jack Kochanowski
MVV-verdediger Nick Kuipers moet nog even wachten op een mogelijke transfer naar Engeland.
De Maastrichtenaar was de afgelopen dagen op stage bij Bolton Wanderers, maar de Engelse club wil Kuipers eerst nog een keer in actie zien tijdens een wedstrijd.

Drie dagen meetrainen

Bolton is gecharmeerd van de 22-jarige Kuipers en liet hem drie dagen meetrainen in Engeland. Dinsdag keerde hij weer terug in Maastricht.
"Het was gewoon fantastisch om bij zo’n club binnen te lopen. Met alle respect voor MVV, maar dat is natuurlijk een wereld van verschil met MVV en de Jupiler League", vertelt Kuipers dinsdagavond.

Aangepast aan niveau

De verdediger moet nu even afwachten, maar kijkt met een goed gevoel terug op zijn stage. "Ik heb begrepen dat Bolton heel erg tevreden was en positief was hoe ik me heb aangepast aan het niveau en de omstandigheden."
"Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren. Waarschijnlijk komen ze tegen Almere City kijken. Ik hoop dat Bolton daarna een bod doet en dat MVV en Bolton daar samen uit komen."

Forse vergoeding

Kuipers heeft in Maastricht een aflopend contract. Mocht hij naar Engeland verkassen, dan kan MVV rekenen op een forse opleidingsvergoeding. De verdediger komt voort uit de jeugdopleiding van MVV.
Voor Kuipers is de overstap naar het tweede niveau van Engeland uiteraard een sportieve verbetering. Maar hij kan in Bolton ook veel meer gaan verdienen dan in Maastricht. "Dat kun je wel zeggen ja. Maar we hebben het nog niet over concrete bedragen gehad. Eerst maar zorgen dat MVV en Bolton er uit gaan komen, als het aan de orde gaat komen."
Nick Kuipers
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!