Fortuna hard onderuit tegen Almere City

© Rob Oostwegel
Fortuna Sittard is zaterdagmiddag kansloos onderuit gegaan. De ploeg van Peter van Vossen verloor - na vier wedstrijden zonder nederlaag - met 3-0 van Almere City.
Fortuna moest het in de polder stellen zonder sterkhouder Roel Janssen. De linker verdediger werd tegen Sparta Rotterdam (0-0) voor de vijfde keer dit seizoen op de bon geslingerd, waardoor hij tegen Almere City mocht brommen.

Vincent Janssen

Sjoerd Linssen nam zijn plek in het hart van de verdediging over. De linkspoot hield City’s topschutter Vincent Janssen lange tijd prima bedwang, maar kon in de slotfase niet voorkomen dat de jeugdinternational twee keer het net vond.

Rode kaart

Een kwartier voor tijd was zijn kompaan in het centrum, Ramon Voorn met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Op dat moment leidde de thuisploeg met 1-0. De aanvoerder zou - de volgens scheidsrechter Lindhout doorgebroken - Janssen een scoringskans ontnomen hebben. Een op het eerste oog veel te zware sanctie.

Beroerde eerste helft

Fortuna speelde in aanvallend opzicht een uiterst beroerde eerste helft. De ploeg van Van Vossen werd geen enkele keer gevaarlijk. In tegenstelling tot Almere dat minstens vijf honderd procent kansen had om de score te openen. Vlak voor rust deed Mamedov wat Janssen niet lukte. Via het been van Linssen tekende hij voor de 1-0.

Iets beter

Na rust een iets beter Fortuna, maar het echte venijn ontbrak in de polder om met een goed resultaat huiswaarts te keren.