Max Verstappen geeft kartles aan zusje Victoria

© Johan Peeters
De Verstappens waren zondag op het circuit van Genk aanwezig voor een 'ouderwetse' karttraining. Niet Max, maar zusje Victoria (15) was dit keer het middelpunt.
De jongste telg van vader Jos en zijn ex-vrouw Sophie Kumpen zette dit jaar haar eerste stappen in de kartsport. Ze is wekelijks, samen met pa of ma, op het circuit te vinden om zoveel mogelijk meters te maken en te leren.

Weekend vrij
Zondag had Max sinds lange tijd weer eens een weekend vrij. De Formule 1-coureur wilde dolgraag aanwezig zijn bij de training van zijn zusje in de sport waar het voor hem allemaal begon. Het 17-jarige talent kon het niet laten om zelf ook weer eens in te stappen.
© Johan Peeters
Hulp
"Ik help Victoria met de afstelling van haar kart", schrijft Max op zijn website. "Het gaat al heel goed, maar het is voor haar nog moeilijk om te beoordelen hoe de kart aanvoelt. Het was leuk om na vijf maanden weer eens in een kart te zitten."

'Niet verkeerd'
Volgens Max gaat het de goede kant op met snelheid van Victoria. "Bij de chicane kan het nog beter, want als je daar de ene bocht niet goed neemt, zal de andere ook niet goed zijn. Maar ze doet het zeker niet verkeerd. Het was vooral leerzaam en bovendien leuk voor haar en mijzelf."