Roda JC ontsnapt aan blamage in Doetinchem

© Jack Kochanowski
Roda JC heeft het uitduel tegen De Graafschap winnend afgesloten: 1-2.
Maar of dat ook was gebeurd als De Graafschap niet na 55 minuten met negen man was komen te staan, is zeer de vraag.

Domme rode kaart

Het frisser ogende De Graafschap begon veel enthousiaster aan het duel en opende na twaalf minuten de score. Van Ewijk profiteerde van nonchalant balverlies van Ramos (1-0) en maakte daarna de fout om het shirt over zijn hoofd te trekken. Aangezien de aanvaller al geel op zak had, stuurde scheidsrechter Ed Janssen hem met een tweede geel weg.

Spreekkoren

Nadat Van Hyfte twee kansen op de gelijkmaker had laten liggen, dirigeerde Janssen vanwege aanhoudende spreekkoren beide teams na 25 minuten naar binnen.
Het slordig acterende Roda had het na de hervatting ook tegen tien man bijzonder lastig, maar kreeg na 55 minuten de hulp van De Graafschap-aanvoerder Pröpper die de doorgebroken Schreurs vastpakte en ook mocht inrukken.

Gekanteld

Vijf minuten later was de wedstrijd gekanteld. Eerste kopte Biemans een corner tegen de touwen (1-1), vervolgens prikte Dijkhuizen de 1-2 binnen. De gasten verzuimden daarna ondanks enkele kansen verder uit te lopen waardoor het gevaar van een tegentreffer in de lucht bleef hangen. Het steeds vermoeider geraakte De Graafschap werd in de slotfase zowaar steeds brutaler, maar slaagde er niet echt meer in voor gevaar te zorgen. Daardoor ontsnapte Roda aan een regelrechte blamage.