Fortuna Sittard wint van tiental MVV

© Ermindo Armino
In Maastricht heeft Fortuna Sittard vrijdagavond van MVV met 1-0 gewonnen.
Een strafschop vlak na rust, benut door Roel Janssen, bracht de beslissing in een duel waarin de thuisploeg lange tijd heer en meester was. Het gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg van trainer Ron Elsen echter andermaal op.

Legio kansen

MVV begon, zoals gebruikelijk in thuiswedstrijden, furieus. De thuisploeg omsingelde de Sittardse veste en kreeg legio kansen om al in de eerste helft het duel te beslissen. Maar, ook dat is niet nieuw in Maastricht, de afwerking was desastreus. Met name Brouwers, Smeets en Vorthoren hadden MVV naar een ruime voorsprong kunnen tillen, maar faalden op het beslissende moment.

Schoonheidsprijs

Fortuna was duidelijk niet voor de schoonheidsprijs naar Maastricht gereisd. Bij de Sittardenaren is het resultaat na de 1-8 schrobbering tegen FC Emmen van een paar weken geleden heilig verklaard en dat gaat ten koste van aanvallende intenties. Ingraven en loeren op de counter, dat was het wat Fortuna deed. De spaarzame mogelijkheden die de ploeg daartoe kreeg, werden echter vrijwel allemaal verprutst. Alleen Briels stichtte een keer gevaar met een lobje dat over ging.

Rode kaart

De tweede helft begon identiek, maar bij de eerste de beste tegenaanval van Fortuna ontstond chaos in het Maastrichtse strafschopgebied en maakte Hawbir Moustafa in een poging verder onheil te voorkomen hands. Scheidsrechter Van de Graaf oordeelde snoeihard: rode kaart voor de zondaar en strafschop voor Fortuna. Roel Janssen benutte het buitenkansje en zette Fortuna volledig tegen de verhouding in op voorsprong: 0-1. Een klap die MVV niet meer te boven kwam.
Fortuna-aanvoerder Ramon Voorn