Paulissen vervangt Pluim bij Roda JC

Roda-speler Mitchel Paulissen. © Jack Kochanowski
Mitchel Paulissen staat vrijdagavond om 20.00 uur bij Roda JC in de basis in het uitduel tegen De Graafschap.
De 21-jarige Kerkradenaar is de vervanger van Wiljan Pluim, die vanwege zijn rode kaart tegen Almere City FC moet toekijken. Naast Pluim ontbreekt de aan zijn enkel geblesseerde Anco Jansen. Hoewel diens revalidatie voorspoedig verloopt, verwacht trainer René Trost hem niet terug voor de winterstop.

Rust

Volgens Trost is het belangrijk om na het echec tegen Almere (1-4) de rust te bewaren. "Je moet nu geen gekke dingen gaan doen. Het team heeft er geen baat bij als je na zo’n nederlaag van alles gaat wijzigen. Toen we eerder dit seizoen tegen Volendam een offday hadden, hebben we ons meteen daarna tegen MVV hersteld. Als dat nu weer lukt, is dat het bewijs dat we een tikje kunnen hebben."

Verdediger

Bart Biemans en Ard van Peppen hadden na Almere last van lichte klachten, maar zijn gewoon inzetbaar. Trost neemt voor de zekerheid wel een extra verdediger mee naar Doetinchem in de persoon van Martijn Monteyne. De Belg, die dit seizoen nog geen minuut in actie kwam, is voldoende hersteld van zijn enkelblessure.
Roda-trainer René Trost blikt vooruit naar de wedstrijd tegen De Graafschap