Timmermans kan zich 'Roda Limburg' voorstellen

De vier clubfans Han van der Meer, Willem Vissers, Sef Thissen en Frans Timmermans (vanaf links). © Bas Quaedvlieg (MGL)
Eurocommissaris Frans Timmermans kan zich voorstellen dat Roda JC op zeker moment Roda Limburg gaat heten.
Hij zegt dat in een interview met de Limburgse dagbladen. Heerlenaar Timmermans staat bekend als fervent aanhanger van Roda JC.

Het interview gaat onder meer over het gebrek aan samenwerking tussen de Limburgse voetbalclubs.

Sentiment zit diep
Timmermans zegt: "In Zuid-Limburg zit het sentiment zo diep dat men nog liever individueel ten onder gaat dan een stap zet naar iets collectiefs. Wat ik me kan voorstellen is dat men bij Roda op een gegeven moment gaat denken ‘we veranderen wat aan de naam en misschien wat aan het tenue en we noemen ons Roda Limburg in plaats van Roda JC Kerkrade’. Dat zou denk ik eerder kunnen gebeuren dan dat die drie clubs fuseren."

Willem Vissers

In hetzelfde interview met prominente supporters van de vier Limburgse profclubs is Willem Vissers aan het woord. Hij is sportredacteur van de Volkskrant en Fortuna-fan.

Implodeert

Vissers: "Ik denk inderdaad dat er alleen een fusie kan komen als de hele zaak implodeert. In dat geval zal er wel één club komen, want er is behoefte aan betaald voetbal in Limburg. Hoe die club gaat heten, Roda Limburg of FC Limburg, is niet relevant maar er is een grote kans dat die in Kerkrade komt, aangezien daar het grootste stadion ligt.”
Lees het hele interview woensdag in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad. Daarin ook zanger Sef Thissen (VVV-supporter) en tv-producent Han van der Meer (fan van MVV).