Dumoulin nog twee jaar bij Giant-Alpecin

Tom Dumoulin won brons op de tijdrit tijdens het WK in Ponferrada. © ANP
Wielrenner Tom Dumoulin heeft zijn contract bij Giant-Alpecin met twee jaar verlengd.
De Nederlandse tijdritspecialist ligt nu tot eind 2016 vast bij de ploeg die dit jaar onder een Duitse licentie rijdt.

Succesvol

De 24-jarige Maastrichtenaar veroverde in september bij de WK in Ponferrada brons op de tijdrit, achter Bradley Wiggins en Tony Martin.
Dumoulin rijdt sinds 2012 voor de ploeg van manager Iwan Spekenbrink. De Limburger werd afgelopen jaar Nederlands kampioen tijdrijden, won ritten tegen de klok in het Critérium International en de Eneco Tour en eindigde in de Tour als tweede achter Martin in de lange tijdrit. In het najaar schreef Dumoulin ook nog de proloog in de Ronde van Alberta op zijn naam.

'Blij met vertrouwen'

"Ik ben heel blij met het onderlinge vertrouwen", zei Dumoulin woensdag bij de ploegpresentatie in Berlijn over zijn contractverlenging. "Ik voel me thuis bij deze ploeg en heb de ambitie om hier voor langere tijd te blijven."

2015

Voor de renner van Giant-Alpecin start het seizoen deze maand in Australië bij de Tour Down Under.
Eén van zijn belangrijkste doelen dit jaar is de tijdrit door Utrecht bij de start van de Tour, op 4 juli. Afgelopen jaar eindigde Dumoulin in het algemeen klassement van de Franse wielerronde als 33e.
"Het wordt een belangrijk jaar voor mij, zeker met die tijdrit in Utrecht. We hebben een speciaal plan gemaakt om daar naartoe te werken."
In de Limburgse kranten van donderdag een reportage over de presentatie van Giant-Alpecin in Berlijn, met extra aandacht voor de Limburgse renners.