Over en uit: Eaters per direct uit competitie

© Robbert Tummers
Het ijshockeyteam van Eaters uit Geleen stapt per direct uit de competitie. Voorzitter Emile Frieser treedt af.
De geplande thuiswedstrijd van zondag tegen Heerenveen wordt al niet meer gespeeld.

Dat schrijft Frieser zaterdagochtend op de officiële Facebook-pagina van Eaters.

Lopende zaken
Frieser zal de Nederlandse IJshockeybond (NIJB) en hoofdsponsor Laco zaterdag informeren over de stap. Voor de rest handelt hij alleen nog wat lopende zaken af en dan houdt hij het voor gezien.
Het einde van het noodlijdende Eaters hing al een tijdje in de lucht. Vrijdagavond maakte het bestuur bekend dat gesprekken met mogelijke sponsors stuk waren gelopen.

Stekker eruit
De benodigde 85.000 euro om het financiële tekort weg te werken, was nergens te vinden. Het bestuur liet vrijdagavond nog weten dat het in het weekend een ultieme poging zou wagen. Maar diep in de nacht trok voorzitter Frieser de stekker eruit.
De aftredende voorzitter uit op Facebook zware kritiek op spelers en enkele mensen rond de club.

Mes in de rug
Volgens Frieser is er gelekt uit de sponsorbesprekingen, waardoor een enorme ophef en onrust in de club ontstond. "Leden van bestuur en directie, die zich een jaar lang met ziel en zaligheid hebben weggecijferd om deze club te redden, krijgen als stank voor dank een mes in de rug", schrijft Frieser.

Affakkelen en schofferen

Frieser is echt boos. Letterlijk schrijft hij:
"Als het voor de leden van deze 'organisatie' kennelijk normaal is om ons zo af te fakkelen, schofferen en beledigen op basis van helemaal niets, dan denk ik dat ik mij net als mijn collega's op een plek bevind die niet bij mij past."

En:
"Een minimale fatsoensnorm en een greintje respect voor het werk dat wij hebben geleverd, het offer dat wij hebben gemaakt het afgelopen jaar, lijken mij namelijk het minimale wat wij mogen verwachten."

Historie

De Geleense ijshockeyclub werd in 1968 opgericht als Smoke Eaters. Vanaf 1984 werden sponsornamen gebruikt. De langste sponsor van dienst was makelaarskantoor Ruijters, dat van 1999 tot 2012 op de shirts prijkte.
Those were the days. Eaters landskampioen in 2012. © L1

Landskampioen

Het hoogtepunt in de clubgeschiedenis bereikte de Geleense ploeg ruim twee jaar geleden, in maart 2012. Voor het eerst in het 44-jarig bestaan pakte de club de landstitel (zie foto), na zes keer eerder een finale te hebben verloren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!