Roda heeft genoeg aan sterke eerste helft

© L1
Roda JC had in het oefenduel tegen Lommel United zaterdagmiddag voldoende aan een prima eerste helft.
De wedstrijd tussen de nummers twee van de Nederlandse en de Belgische ‘tweede’ klasse eindigde in 3-1.
Roda legde de basis voor de zege in de eerste helft, waarin de ploeg van René Trost de bal bij vlagen soepel liet rondgaan. Lommel kwam er, ondanks een enkele kans, nauwelijks aan te pas. Wiljan Pluim en Hicham Faik bepaalden, beiden na een prima aanval, de ruststand op 2-0.
Strafschop
In de tweede helft kregen de gasten via Thomas Jutten in het eerste kwartier enkele grote mogelijkheden op de 2-1. Hoewel het spel van de thuisploeg na rust een stuk minder was, viel een klein kwartier voor tijd de 3-0 door een benutte strafschop van Höcher.

Verdiend
De verdiende treffer voor Lommel, vijf minuten voor tijd, werd gescoord door Roda-middenvelder Tom van Hyfte die een voorzet in eigen doel werkte: 3-1.