Geen bekerstunt VVV tegen PEC

© Bas Quaedvlieg
VVV heeft dinsdagavond niet de kwartfinales van de KNVB-beker bereikt. De Venlonaren verloren in eigen huis met 0-1 van regerend bekerwinnaar PEC Zwolle.
Bekerhouder PEC had in de eerste helft drie keer zoveel balbezit als de thuisclub. Veel levensgrote kansen leverde dat niet op maar toen de gasten in de elfde minuut over drie schijven een aanval opzetten, sneden ze direct als een warm mes door de boter: 0-1, doelpunt Tomas Necid.

Hopen op stunt

VVV was één keer gevaarlijk, toen Randy Wolters Zwolle-keeper van buiten het strafschopgebied met een afstandsschot aan het werk zette. Omdat Ryan Thomas VVV-keeper Niki Mäenpää vanuit een soortgelijke situatie ook niet kon passeren, mocht VVV halverwege nog hopen op een stunt.

Mäenpää

In de tweede helft probeerde VVV het uiteraard wel maar echt gevaarlijk wilde het maar niet worden voor de goal van Hahn. Op driekwart wedstrijd had Zwolle de wedstrijd in het slot kunnen gooien bij een vier-tegen-twee situatie. Maar uiteindelijk wist Mäenpää nog net een handje tegen een kopbal Necid te krijgen.

Geen krimp

In de slotfase offerde Steijn een verdediger en stuurde de VVV-trainer Pim Balkestein als breekijzer naar het front. Ook die wissel sorteerde niet het gewenste effect, de verdediging van Zwolle gaf geen krimp.

Einde bekertoernooi

Vlak voor het scheiden van de markt kreeg VVV tot twee keer toe een vrije trap op een interessante plek. Spitsuur in het Zwolse strafschopgebied maar tot tweemaal toe zeilde het leer zomaar naast de goal. En omdat een doelpunt van Melvin Platje in de slotseconde werd geannuleerd vanwege een overtreding van Balkestein op Zwolle-keeper Warner Hahn direct daarvoor, zat het bekertoernooi voor VVV er een half minuutje later op.

Revanche

VVV-trainer Maurice Steijn was tevreden met de prestatie van zijn ploeg: "We hebben ons gerevancheerd voor de slechte prestatie tegen Achilles, dat biedt perspectief voor de wedstrijd tegen Fortuna zondag." Wel had de oefenmeester gezien dat zijn spelers in de eerste helft te veel ontzag toonden voor de bekerhouder: "Ik vond dat we apathisch waren in balbezit, na rust was dat beter verzorgd, konden we wat meer vooruit spelen en hebben we er een wedstrijd van gemaakt.”

Doelpunt terecht afgekeurd

Steijn vond het terecht dat het doelpunt in de slotseconde van Melvin Platje geen genade vond in de ogen van Bas Nijhuis: "In Engeland fluiten ze er niet voor, hier wel. Maar het was ook een overtreding, zo eerlijk moeten we zijn.”

Eerder af moeten maken

Collega Ron Jans was het met hem eens maar nam het zijn ploeg kwalijk dat het het zo ver liet komen: "Op het moment dat VVV een verdediger opofferde en Pim Balkestein in de ploeg bracht, moeten we het een paar keer uitspelen. Dat doen we niet en daarom waren we afhankelijk van een beslissing van de scheids in de laatste seconde.”