Roda wint wel in Emmen en is koploper in Jupiler League

Roda-aanvoerder Frank Demouge en FC Emmen-speler Said Bakkati © VI Images
Roda JC heeft vrijdagavond als eerste Limburgse club weten te winnen van FC Emmen. Een hectisch duel in Drenthe eindigde in 2-3.
De ploeg van trainer René Trost is daardoor tenminste tot zondag koploper. Dan speelt directe concurrent NEC thuis tegen VVV-Venlo.

Krachtpatservoetbal
FC Emmen begon zoals verwacht furieus en durfde meteen op het hele veld één op één te spelen. De gasten hadden het duidelijk lastig met het krachtpatservoetbal van de thuisploeg, die de meeste duels won. Halverwege de eerste helft ging de storm enigszins liggen en kwam Roda er steeds frequenter uit.
© VI Images

Verwoestend

Het resulteerde na ruim een half uur in de 0-1 van Anco Jansen die verwoestend uithaalde. Drie minuten later ontsnapte de ploeg van René Trost aan de gelijkmaker toen Resida de bal van dichtbij tegen Dijkhuizen knalde. Vlak voor rust was het aan de andere kant wel raak. Demouge bediende Plat die de bal vanuit een scherpe hoek binnen prikte: 0-2.

Rode kaart

Ook de beginfase van de tweede helft was voor Emmen dat na twintig minuten met een man meer kwam te staan na een onnodige tweede gele en dus rode kaart voor Ramos. Het was vanaf dat moment nog meer een kwestie van tegenhouden. Demouge leek met een harde knal (0-3) een kwartier voor tijd voor de beslissing te zorgen, maar na de 1-3 van Resida werd het nog spannend. Met reservedoelman Van Leer voor de aan zijn hoofd geraakte Verbist incasseerde Roda ver in blessuretijd de 2-3, maar verder kwam FC Emmen niet.
Roda-trainer Rene Trost