Vijfde thuisnederlaag Fortuna Sittard: 0-1

Fortuna Sittard heeft ook de vijfde wedstrijd op eigen veld verloren. Dankzij een benutte strafschop van Kevin Brands keerde FC Volendam met drie punten op zak huiswaarts.
Weer slaagde Fortuna er niet om de eerste treffer in de eigen voetbaltempel te maken.

Beter voor de dag

In de vijf thuiswedstrijden tot dusver mocht de groen-gele aanhang nog niet één keer juichen. De zes punten (twee zeges, red) die de Sittardenaren tot dusver behaalden werden opmerkelijk genoeg vergaard op vreemde bodem. Maar in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden kwam Fortuna wel beduidend beter voor de dag.

De Groot en Turan

Er werd geknokt, gebikkeld en kansen afgedwongen. Met name Donny de Groot (kopbal in de eerste helft) en Fatih Turan - op slag van rust - hadden de score voor Fortuna moeten openen.
Volendam had echter ook een aantal prima mogelijkheden voor het openingsdoelpunt. Al in de tweede minuut raakte spits Henk Veerman het aluminium. Brandley Kuwas deed dat op het half uur nog eens over.

Brands scoort

Na een 0-0 ruststand sloeg Volendam in de tweede helft toe. Kevin Kis liet zich kinderlijk eenvoudig passeren door Kuwas. Zijn voorzet belandde bij de tweede paal waar Fatih Turan volgens scheidsrechter Sanders, Ludcinio Margeno onrechtmatig stuitte. Strafschop en een rode kaart voor de rechtsback. Kevin Brands schoot beheerst raak.
In het restant lieten de gasten na de genadeslag toe te dienen, waardoor Fortuna opnieuw punt- en doelpuntloos bleef in eigen huis.