Verstappen verrast in vrije training met 12e tijd

Max Verstappen © Redbull.com
Max Verstappen heeft in Japan bij zijn debuut verrast met een knappe 12e rondetijd.
De 17-jarige coureur kende voor het grootste gedeelte een vlekkeloze vrijdagochtendtraining waarin hij 22 ronden aflegde op het lastige circuit van Suzuka. Op het einde van de sessie moest Verstappen noodgedwongen zijn rokende Toro Rosso-bolide aan de kant zetten waardoor hij met een 1.38.157 bleef steken op de twaalfde plaats.

Teamgenoot
Met die tijd was Verstappen slechts viertiende langzamer dan vaste Toro Rosso-coureur Daniil Kvyat. Regerend wereldkampioen Sebastian Vettel was slechts een halve seconde sneller. Nico Rosberg sloot de sessie als snelste af.

Vader Jos Verstappen gaf eerder al aan dat snelle rondetijden absoluut geen prioriteit hadden. Meters maken en ervaring opdoen voor 2015 was de opdracht. Met een 12e rondetijd heeft zoon Max die met verve uitgevoerd.

'Niet slecht'
Max was zelf ook tevreden over zijn optreden. "Ik ben erg blij op dit moment, mijn snelheid was bepaald niet slecht". Hij voelt zich ook al thuis bij zijn team. "Er wordt professioneel gewerkt en er is veel kennis aanwezig. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende vrije training voor de F1-race in Austin".

Op 31 oktober zal Verstappen in Amerika opnieuw in de vrije training zijn opwachting maken.

Teambaas Tost
Teambaas Franz Tost van Toro Rosso was ook te spreken over de eerste rondes van Verstappen in Japan. "Suzuka is een lastig circuit om onder de knie te krijgen. Precies daarom hebben wij Max hier de kans gegeven om te leren. Hij heeft het heel goed gedaan", zei Tost.