Recordaantal deelnemers Karatecup in Sittard

Karatecup in Sittard, editie 2014. © Dennie Sormani
Een recordaantal deelnemers (540) vocht zaterdag om de prijzen tijdens de achtste Karatecup Sittard.
Roger Alken, voorzitter van de Karatecup en tevens coach van een aantal deelnemers, keek vol trots de drukbevolkte Sittardse Stadssporthal rond tijdens de laatste voorrondepartijen. "Ik had echt niet kunnen dromen dat er zoveel mensen zouden komen naar deze kersteditie", vertelde hij.

'Luxeprobleem'

"Vroeger had je in Breda een toernooi rond de kerstdagen. Door een overvolle wedstrijdagenda zijn we noodgedwongen uitgeweken naar deze datum. We gaan in de toekomst het toernooi misschien wel over twee dagen uitsmeren. Een echt luxeprobleem."

Zesde mat

De organisatie verwelkomde deelnemers uit elf verschillende landen, waaronder Botswana, Wit-Rusland en Marokko. Vanwege de drukte heeft de organisatie er zelfs een zesde mat bij moeten leggen, om zo de wedstrijden op tijd af te krijgen.

Kaylee Zwakhalen

De aanwezige toeschouwers keken vooral uit naar de spectaculaire open categorie bij de heren en dames. Bij de vrouwen verloor Marisca Verspaget in de finale van de Griekse Vasiliki Panetsidou. Bij de mannen werd de eindstrijd een internationaal feestje. De Belg Michael Dasoul bleek uiteindelijk te sterk voor de Wit-Rus Artsiom Krautsou. Bij de dames 18 t/m 20 jaar zegevierde de lokale favoriete, de fanatieke en fel spelende Kaylee Zwakhalen van karateschool Alken.