VVV-RKC blijft zonder doelpunten

VVV-RKC. © Ermindo Armino
VVV-Venlo heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen RKC gelijkgespeeld: 0-0.
In de eerste helft was VVV de bovenliggende partij. Het optisch veldoverwicht werd echter niet uitgedrukt in doelrijpe kansen.

Redding
In de tweede helft was er eenzelfde spelbeeld. De beste kans van de wedstrijd was in de slotfase wel nog voor de Waalwijkers. Doelman Niki Mäenpää bracht redding op het schot van Simon van Zeelst.

Vertrouwen
Assistent-trainer Ben van Dael van de Koelclub was na afloop duidelijk in zijn commentaar. "We hebben nauwelijks kansen gecreëerd. Dit heeft met vertrouwen te maken. Vooral Randy Wolters en Aziz Khalouta hebben een goal nodig. RKC Waalwijk stond daarentegen verdedigend ook goed."

Schorsing
VVV-trainer Maurice Steijn zat zijn laatste van de twee wedstrijden schorsing uit. Daarnaast had Steijn middenvelder Selman Sevinc disciplinair geschorst na diens kritische uitlatingen in Dagblad de Limburger over de coach.

In gesprek
Sevinc was ook niet als toeschouwer aanwezig bij de wedstrijd. Teammanager Ger van Rosmalen adviseerde de middenvelder om thuis te blijven om niet bedolven te worden onder vragen en reacties van aanwezigen. Sevinc gaat zondag in gesprek met de technische staf.
In het geluidsfragment:
De teleurstelling van VVV's assistent-trainer Ben van Dael, in gesprek met L1-verslaggever Maarten Omvlee.
Assistent-trainer Ben van Dael
Ben van Dael. © Jack Kochanowski