Vechtersbaas heeft spijt van vuistslag op voetbalveld

De voetballer die zaterdagavond bij de amateurvoetbalwedstrijd tussen NEC '92 uit Heerlen en Kakertse Boys uit Landgraaf twee vuistslagen uitdeelde heeft daar spijt van.
In een gesprek met L1 radio laat Joey Hakke weten dat dit niet had mogen gebeuren. "Mijn reactie was niet goed, daar heb ik echt heel veel spijt van. Maar er ging wel wat aan vooraf, ik doe dat niet zomaar."

Kopstoot

Hakke doelt daarmee op een vermeende kopstoot die hij voor het incident gekregen zou hebben. "Hij kwam naast me rennen en hij gaf me een kopstoot op mijn slaap. Ik werd daardoor draaierig en viel neer. Vervolgens zag ik hem op mij afkomen op dat moment voelde ik me bedreigd, dan sla ik en dat is natuurlijk fout," zegt Hakke.
De scheidsrechter zag die kopstoot echter niet en stuurde alleen Joey Hakke het veld uit.

Excuusbrief

De dag na de wedstrijd heeft Joey Hakke een excuusbrief geschreven aan tegenpartij NEC '92. In die brief betuigt hij spijt over wat er gebeurd is en biedt hij zijn excuses aan het slachtoffer aan.

Leerkracht

In zijn werkzame leven is Hakke leerkracht voor zeer moeilijk lerende kinderen. Hakke kiest ervoor om open kaart te spelen en heeft al contact opgenomen met de directrice van de school waar hij voor werkt. "Ik ben geen goed voorbeeld geweest dat snap ik."
Maandag zal Hakke nog voor het begin van de schooldag om tafel zitten met zijn baas.