Bert van Marwijk neemt het op voor Guus Hiddink

Bert van Marwijk. © L1
Bert van Marwijk heeft het zondagavond opgenomen voor de geplaagde bondscoach Guus Hiddink. "Er kan maar één man Hiddink ontslaan en dat is hijzelf."
Dat zei de oefenmeester uit Meerssen zondagavond in het programma Studio Voetbal.

Staat van dienst
Hiddink ligt onder vuur na matige prestaties van het Nederlands elftal. De ploeg die afgelopen zomer nog derde werd op het wereldkampioenschap in Brazilië verloor een oefenwedstrijd van Italië en de kwalificatieduels tegen Tsjechië en IJsland.
Ontslag
Voor KNVB-directeur Bert van Oostveen waren de matige prestaties reden om Hiddink naar Zeist te roepen voor een 'versnelde evaluatie'. Bert van Marwijk, die zelf bondscoach was tussen 2008 en 2012, vindt dat onzin. "Zij (de KNVB, red.) kozen voor Guus. En als je zo'n man aanstelt, met zo'n staat van dienst, heb je niet het recht om hem na drie wedstrijden te ontslaan."

Cruijff
Hiddink krijgt niet alleen bijval van Bert van Marwijk. Ook Johan Cruijff neemt het op voor de trainer. "De resultaten moeten niet worden afgedaan met het vernederen van de bondscoach", aldus Cruijff. Volgens de oud-international liggen de problemen dieper en zou de Nederlandse opleiding eens onder de loep moeten worden genomen.