Cultureel centrum Voerendaal voor een avondje bokszaal

Voor een keer geen bruiloft of groot feest in De Borenburg in Voerendaal. Vrijdagavond werd het cultureel centrum omgetoverd tot een heuse bokszaal.
Het was de eerste keer dat in De Borenburg een boksgala werd gehouden. "Alleen dat al maakt het speciaal", aldus organisator Patrick Driessen. "Normaal gesproken is het nooit in een dorp, maar altijd in de grote stad. Zo zie je dat er ook buiten de stad interesse is."

Somay Bilal
Het thuispubliek keek bij de amateurs vooral uit naar de wedstrijd van Ricardo Snijders en bij de profs naar de wedstrijd van Somay Bilal uit Hoensbroek. De fans werden op hun wenken bediend, want beide boksers wisten hun duel te winnen. Bilal pakte alweer zijn vierde profzege.

Honderden toeschouwers
In de pauze werd Gevorg Khatchikian gehuldigd, omdat hij half oktober de wereldtitel (middengewicht WBF-versie) veroverde. In totaal zagen enkele honderden toeschouwers dertien amateurwedstrijden en zeven profpartijen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!