Historische nederlaag Fortuna Sittard in eigen huis

© Emindo Armino
Fortuna Sittard heeft vrijdagavond een historische nederlaag geleden. In eigen huis verloor de ploeg met 1-8 van FC Emmen.
Het was de grootste thuisnederlaag in de clubhistorie van Fortuna Sittard.

Stille polonaise

Zelfs de meest verstokte Fortuna-fan bleef volledig verbouwereerd achter. Fortuna mocht nog blij zijn dat de Drenthse honger bij het achtste treffer gestild was. Fortuna keek tegen een 0-3 achterstand aan en de welgeteld negen Emmen-supporters liepen een stille polonaise.

Berusting

Binnen zeven minuten mocht Emmen-back Said Bakkati twee keer vrij doorkomen over rechts. Om achtereenvolgens Alexander Bannink en Sander Rozema de 0-1 en 0-2 te laten aantekenen. Even later lag de derde Drenthse treffer (Tim Siekman) achter doelman Ferhat Kaya. Klonk er bij het openingsdoelpunt in de tweede minuut nog gefluit, bij de volgende twee goals was er domweg berusting bij fanatieke aanhang.

0-4, 0-5 en 0-6

De 0-4 van Cas Peters vlak voor rust werd zelfs met gejuich ontvangen. De ontreddering gijzelde zelfs de meest doorgewinterde Fortuna-fan. Met zijn derde treffer tilde Bannink de stand op het uur vanaf de stip naar 0-6. Even daarvoor had hij ook al de 0-5 voor zijn rekening genomen.

Eerste competitietreffer

Het viel te prijzen dat Bob Vankan zich bereid toonde bij een stand van 0-6 in te vallen. Hij werd ervoor beloond. Nadat Boy Deul Emmen op 0-7 had gebracht, tekende de invaller voor Fortuna’s eerste competitietreffer in eigen huis. Peters bepaalde de eindstand op 1-8.
Ben Dols over nederlaag Fortuna Sittard