Tom Dumoulin weer Limburgs sportman van het jaar

Tom Dumoulin © VI Images
Tom Dumoulin is in het Munttheater in Weert voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Limburgs sportman van het jaar.
Een vakjury en het publiek verkozen Dumoulin boven Max Verstappen en Mike Teunissen.

Eerste overwinning

Dumoulin won de prijs omdat hij dit jaar definitief doorbrak. De renner boekte zijn eerste overwinning bij de profs door de tijdrit in het Critérium International te winnen. Ook werd hij derde in de Eneco Tour en Nederlands kampioen tijdrijden.

Brons WK

Het hoogtepunt van het seizoen beleefde Dumoulin echter in het najaar. Tijdens het WK in Ponferrada bezorgde Dumoulin Nederland de eerste WK-medaille sinds 2007. In de individuele tijdrit haalde hij de bronzen medaille door derde te worden achter Bradley Wiggins en Tony Martin.

Verstappen en Teunissen

Het waren wapenfeiten waar de derde plek van Max Verstappen in de Formule 3 en de winst van Mike Teunissen van Parijs - Roubaix - bij de beloften - niet tegenop konden.

Andere categorieën

Ook in andere categorieën werden de Limburgse sportprijzen uitgereikt. Sabrina Stultiens werd winnares van de prijs sportvrouw van het jaar. Handbikester Laura de Vaan uit Baexem won de prijs voor de beste sporter met een beperking, de Maastrichtse judoka Lisa Müllenberg werd verkozen tot talent van het jaar en handbalploeg Bevo werd de sportploeg van het jaar.

Oeuvreprijs

Tot slot werd er ook dit jaar weer de ‘Sport Award’ uitgereikt. Dit jaar ging deze oeuvreprijs naar volleybaltrainer Jan Meertens.