Roda JC veel te sterk voor Sparta

Roda JC-Sparta. © Bas Quaedvlieg/MGL
Roda JC speelde zondag zijn beste wedstrijd van het seizoen. Nummer vijf Sparta had geen schijn van kans en kwam er met de 3-0 nederlaag bijzonder genadig van af.
Vanaf de eerste minuut maakte de thuisploeg duidelijk dat er niets te halen viel door de bezoekers. Roda startte agressief en kwam al na tien minuten op 1-0 door een kopbal van Biemans.

Geluk
Sparta leek zich daarna heel even te herpakken, maar ook het slotkwartier van de eerste helft was duidelijk voor de thuisploeg. Doelman Kortsmit voorkwam met enkele prima reddingen op pogingen van Dijkhuizen, Demouge en Van Hyfte de 2-0 en had geluk dat een inzet van Pluim op de paal belandde.

Kansen
Roda bleef ook in de tweede helft heersen en bij vlagen uitstekend voetballen. Maar opnieuw werden enkele grote kansen onbenut gelaten waardoor Sparta kon blijven hopen op die ene bal die goed zou vallen. Maar de machteloze bezoekers creëerden geen enkele kans.
Roda JC-Sparta. © Bas Quaedvlieg/MGL
Hakbal
Ruim een kwartier voor tijd werd het duel binnen twee minuten beslist. Nadat Plat was aangetikt schoot Höcher vanaf elf meter de 2-0 binnen en even later stelde Van Peppen na een bekeken hakbal van Pluim Demouge in staat de stand naar 3-0 te tillen.

Tweede plaats
Roda JC blijft tweede in de Jupiler League, op twee punten van NEC. De Nijmegenaren wonnen thuis met 3-1 van FC Oss.
Roda JC - Sparta. © Jax Kraal